Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
pmsite_plan
5
7
s1
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
2
3
pm_ground
pm_ground2
pm_ground3
PM_exterior_image2
PM_interior_image2
PM_interior_image8
PM_slides_2017_updated_May_0000_Layer 12
PM_slides_2017_updated_May_0001_Layer 11
PM_slides_2017_updated_May_0002_Layer 10
PM_slides_2017_updated_May_0003_Layer 9
PM_slides_2017_updated_May_0004_Layer 8
PM_slides_2017_updated_May_0005_Layer 7
PM_slides_2017_updated_May_0006_Layer 6
PM_slides_2017_updated_May_0007_Layer 5
PM_slides_2017_updated_May_0008_Layer 4
PM_slides_2017_updated_May_0011_Layer 1
PM_slides_2017_updated_May_0015_Layer-1

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Pearl Marzouq, Kuwait

Pearl Marzouq retooling by PAD10 comprised architecture, landscaping, interior, alongside with branding, signage and wayfinding for the 40,000sqm project, on 11,000sqm plot of land.
After Pearl Marzouq once encroached on public property with its pool directly touching the sea, it now re-integrates with its surroundings by publicizing its once private courtyard. The central courtyard, ‘al-howsh’, was raised to meet the ‘artificial ground’ of the perimeter plinth and be one with the commercial pilotis floor, thus doubling its frontage. Raising the ground was mostly achieved by compacting demolished debris from facades openings and other demolition operations on the site. The new central courtyard design hold remnants from what was there; the pool pit was filled with soil for large trees, concrete troughs syncopated the building structural bays, the perimeter of the pool structure, and the inset concrete pods. A series of hyperbolic HDPE tensile membranes span between buildings, and are supported by them, to shade the courtyard from Kuwait’s sun.
A C-shaped residential block flanks a central glass pavilion to the south, along the main road. The pavilion is reprogrammed as a main reception area, thus re-orienting and refocusing the once disparate access points to the different blocks into a main one through the central courtyard.
128 apartments of varied typologies; duplex units and multiple size penthouse units. The nine-storey residential buildings are sectionally composed of four duplex apartments topped by a penthouse floor. With a skip-stop elevator, the building section and façade reflect a richness in staggering the various internal conditions. The external sandstone façades are overlaid by expanded aluminum mesh to hold the aging sandstone in place, without concealment. The apartments’ reconfiguration and façade treatment reclaimed the breath-taking views all around. In the apartments, ‘bay-windows’ in the bedrooms were achieved by V-shaped balconies and relocating the closet spaces away from the façade.

 

 

 

 

Client:

Kuwait Real Estate Company K.S.C.C

Credits:


Principal Architect
Naji Moujaes

Team
Rohan Almeida
Alia Al-Azzeh
Aline Bablanian
Peter Cleven
Adiba Farhan
Johnny Salman
Kholoud Salman
Mohammed Nizamuddin
Yousef Nizami
Raymund Yadao