DIAGRAMS-OVERLAY-BARN_1-PAD10
DIAGRAMS-OVERLAY-BARN_2-PAD10
DIAGRAMS-OVERLAY-BARN_3-PAD10
DIAGRAMS-OVERLAY-BARN_4-PAD10
DIAGRAMS-OVERLAY-BARN_5-PAD10
ELEV-OBLIQUE-BARN-PAD10-1
barn_corrected_library
barn_slides_to_upload_14
barn_slides_to_upload_16
barn_slides_to_upload_17
barn_slides_to_upload_13
barn_slides_to_upload_1
barn_slides_to_upload_2
barn_slides_to_upload_3
barn_slides_to_upload_4
barn_slides_to_upload_5
barn_slides_to_upload_7
barn_slides_to_upload_8
barn_slides_to_upload_9
barn_slides_to_upload_19
barn_slides_to_upload_20
barn_slides_to_upload_21
barn_slides_to_upload_22

Chalet 66, Kuwait

Approached by the Client with the barn as an archetype for the family chalet, we addressed the other structures as non-architectural, submerging one in the landscape to be one with it and the other with the perimeter concrete fence and the large span subterranean double-T structure. The barn is elevated from the ground to maximize its views, without blocking the same to rear structures on the relatively narrow deep site. The barn elevated structure spans in between the service core on one side and the elevated landscape on the other, to provide a see-through and an underpass to connect the landscape to the sand beach/poolside. The ‘guesthouse’ underneath the landscape is connected to it at multiple levels. A library snakes between the two otherwise autonomous structures to trespass in between via ‘secret doors’ meant for shortcuts in between.

Client:

Credits:


Principal Architect
Naji Moujaes

Team
Peter Cleven
Mohammad Nizamuddin
Yousef Nizami